Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Farbror Molle visar Pazzi hur man gör

2013-03-22

Idag har jag tagit första steget mot att köra in mitt lilla halvblod Pazzi! Det gäller att börja i tid, han är nu 10 månader och otroligt lättlärd och nyfiken så idag selade vi vår godkända ardennerhingst Moltas och så band vi Pazzi i sidan. Sen gick vi en liten sväng och Pazzi lärde sig ganska snabbt att följa "farbror" Moltas. Nästa gång ska jag sätta tömmar i grimman så kan jag lite smått lära honom halt, igångsättning samt att styra höger och vänster.

Moltas visar Pazzi hur man gör

Detta är första gången som vi binder en unghäst vid en annan häst än deras mamma så det är nytt för oss och vi visste inte riktigt om det här experimentet skulle fungera men det verkar det att göra. Men det är väldigt viktigt att hästarna är kompisar och har gått ihop i hagen annars kan det sluta i katastrof. För att vara på den säkra sidan började jag bara med att trä Pazzis grimskaft genom ringen på selen så att jag snabbt skulle kunna släppa loss honom om det inte skulle fungera, jag har sagt det förr och jag säger det igen - man ska alltid ta det säkra före det osäkra när man arbetar med hästar, det gäller att vara beredd men samtidigt behålla sitt lugn för hästarna är experter på att känna av om vi är nervösa, rädda eller stressade.

Efter att vi tränat klart med Pazzi så körde vi en sväng med Molle, han gick jättefint! Tyvärr var det iskallt ute och det började skymma så det fick bli en kort sväng ikväll.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)