Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Tömkörning x3

2013-12-28

Idag har vi varit ute och tömkört tre hästar.

Först ut var Perazzi som skötte sig fint. Han har börjat "testa" oss lite och kan plötsligt slänga till med huvudet eller stampa extra hårt med frambenen men emellan dessa små inspel så går han jättefint. Det bästa är att han varken är tittig eller bakrädd, det här kan nog bli en riktigt trevlig körhäst!

Tömkörning med PerazziTömkörning med Perazzi

Tömkörning i skogen

 

Sen var det Poängs tur att komma ut, han skötte sig också jättebra, han ligger steget före Pazzi i inkörningen trots att han inte är tömkörd lika många gånger. Nästa gång är det dags att börja sätta linor i sidorna på Poäng. Även Poäng är orädd och lugn att tömköra. Ibland glömmer man nästan bort att både Poäng och Pazzi bara är 1åringar, dom är så duktiga. Som ni ser på bilderna så har båda grabbarna grimmor på sig över tränsen, det är för att vi ska kunna sätta ett grimskaft i grimman, då är det ingen risk att medhjälparen drar hästarna i munnen om den skulle behöva ta tag i dom under tömkörningen.

Tömkörning med PoängTömkörning med Poäng

Tömkörning i skogen

Den vita lilla sudden är hunden Tyke som gärna följer med oss

Sist ut var 3-åriga stoet Molly, hon är tömkörd några gånger tidigare så idag satte vi en lina i ena sidan när vi var på väg hemåt. Det är för att börja vänja henne att något kan slå emot benen, det måste hon kunna innna vi sätter en träskakel i sidan.

Tömkörning med Molly

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)